Samma dag som Siemens SGT-750 gasturbin lanserades, fick vi ett samtal från Danmark. Siemens Wind Power i Brande ville ha vår hjälp för att lansera det senaste tillskottet i deras utbud av vindturbiner, SWT 2.3-113. Vi antog utmaningen, som också innefattade att komma på en riktigt spektakulär mässidé.

SWT 2.3 är optimerad för svaga till mediumstarka vindförhållanden och det utgjorde bakgrunden till lanseringskonceptet ”Turning moderate conditions into maximum results”. Kommunikationskonceptet genomfördes i flera media, där mässaktiviteten med en stark koppling till social media blev särskilt uppmärksammad.

Mässaktiviteten, the Siemens Wind Challenge, utvecklades, programmerades och byggdes av LEON och genomfördes inuti en fullskalemodell av turbinens motorhus. Besökaren kunde interagera med vinden genom att uppskatta vindhastigheten för att utmana sin egen expertis. På ett mycket påtagligt sätt fick besökaren också uppleva att SWT 2.3-113 utvinner energi även från svaga vindar. Varje deltagare kunde teckna sig för mer information och därigenom få ett personligt certifikat tillsammans med en publicering på Facebook.

The Siemens Wind Challenge har framgångsrikt turnerat världen över i ett flertal olika skepnader under hela 2011, med många leenden och spännande frisyrer som resultat.

De som inte kunde delta på mässorna bjöds in till en webbaktivitet, där de kunde utforska produkten in i minsta tekniska detalj.

Lansering av turbinen, SWT-2.3-113 i samband med ett mässevent på EWEA-mässan i Bryssel (stort vindkraftsevent). Webbsajt och ett spel till montern togs fram.
Ansvar: Webbgrafik, flashanimationer, illustrationer, ikoner samt viss retuscharbete samt all grafik till spelet.